Najib Razak: Kami Sekeluarga Tetap di Malaysia

Category: BERITA -> INTERNASIONAL | Posted date: 2018-05-12 13:28:38 | Updated date: 2018-05-19 03:03:25 | Posted by: Asro Rokan


Ceknricek.com — Mantan Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak, menghormati keputusan imigrasi Malaysia yang melarangnya ke luar negeri.Ceknricek.com — Mantan Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak, menghormati keputusan imigrasi Malaysia yang melarangnya ke luar negeri.

Pernyataan ini disampaikan Najib melalui akun Twitternya @NajibRazak beberapa jam lalu, Sabtu (12/5).

“Saya telah diberitahu bahwa Imigrasi Malaysia tidak mengizinkan saya dan keluarga ke luar negeri. Saya menghormati arahan tersebut dan akan bersama keluarga di dalam negeri," tulisnya.

Najib Razak dan istrinya Datin Seri Rosmah Mansor masuk daftar hitam (senaraihitam) imigrasi Malaysia sejak Sabtu (12/5) pagi. Pengumuman terebut disampaikan Ketua Pengarah Imigrasi Malaysia, Datuk Seri Mustafar Ali dalam laman facebook resmi Jabaran Imigrasi Malaysia.

Dari Kuala Lumpur, kantor berita Malaysia, Bernama, melaporkan dalam facebook tersebut menyatakan: "Jabatan Imigresen Malaysia ingin mengesahkan bahawa Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor baru sahaja disenaraihitamkan (blacklist) ke luar negara."